L'Ajuntament de Ciutadella ha realitzat una crida a la responsabilitat, després de les aglomeracions de centenars de persones celebrant les festes de Sant Joan que han tingut lloc aquest dimarts, malgrat que van ser cancel·lades per la institució a causa de la crisi sanitària, precisament per evitar la gentada.

En un comunicat d'urgència, el consistori ha demanat a la tarda que es compleixin les normes d'higiene i l'ús obligatori de la màscara en la via pública i en els espais tancats sempre que la distància interpersonal sigui menor a metre i mig.

L'Ajuntament ha recordat el "patiment de moltes persones durant la pandèmia, han estat mesos molt durs. Fem-ho bé i gaudim del sentiment amb sensatesa".

D'altra banda, la Policia Local s'ha desplegat pel centre de Ciutadella per controlar les concentracions. Segons han confirmat fonts policials a Efe, els qui es reuneixen són un grup de 200 persones "radicals" de les festes de Sant Joan, que tenen previst fer actes simbòlics als escenaris tradicionals.

Cap a les 14.00 hores, diversos centenars de persones han protagonitzat una aglomeració davant de la casa del Caixer Senyor, que aquest dimarts a aquella hora havia d'acollir el primer "toc de fabiol", un dels moments cabdals de les tradicionals festes eqüestres de Sant Joan, suspeses per l'Ajuntament de la localitat per la crisi sanitària causada pel coronavirus.

La concentració ha tingut lloc de manera espontània, entre crits i càntics dels assistents, la majoria d'ells joves. Molts dels presents no portaven màscara.