Després que el Partit Aragonés (PAR) denunciés la distribució (gratuïta) d'una "agenda pancatalanista" en escoles de la Franja de Ponent per part de Plataforma per la Llengua i altres entitats que tenien per objectiu promoure el català, avui el diari El Segre treu a la llum que el govern d'Aragó ja n'ha vetat la distribució.

La portaveu del PAR, María Herrero, ja va carregar fort contra la iniciativa la setmana passada, quan va assegurar que la intenció de distribuir aquesta agenda "és impulsar l'ús del català normatiu i la seva visió política a tots els territoris que han decidit incorporar-lo a les seves accions", i va demanar explicacions a la Conselleria d'Educació.

La resposta d'Educació ha estat contundent. Ha prohibit la distribució per considerar que s'envaeixen "les competències d'Aragó en relació amb els continguts i identificació de les zones lingüístiques de la comunitat". El problema amb què es troba el govern aragonès, però, és que la distribució de les agendes ja havia començat en algunes escoles de primària i secundària de la Franja de Ponent, i això serà complicat de frenar.

El títol de les agendes és "Agenda de la terra" i recullen diferents continguts relacionats amb conceptes de la Franja.