Adif ha comunicat que durant la nit d’aquest dissabte i fins diumenge es duran a terme operacions d’adaptació del sistema de senyalització en els túnels de Barcelona i això afectarà l’inici i finalització del recorregut de les linies R1, R2, R2 sud, R3 i R4 nord i sud.

Els trens de la línia R1 iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Badalona. Els serveis de les linies R3 i R4 nord acabaran i començaran a Sant Andreu Arenal. Així mateix, els trens de línies R2 tindràn inici o final a Sant Andreu Comtal i els de les línies R2 sud i R4 sud a l'estació de Barcelona Sants. Els viatgers afectats s’encaminaran al servei de Metro a Badalona (Línia 2), Sant Andreu Comtal, Sant Andreu Arenal i L’Hospitalet (Línia 1) i Sants (Línia 5 i Línia 3).

Segons ha explicat Adif, els treballs formen part d'una nova fase del el projecte d'implantació del sistema ERTMS a la línia L'Hospitalet-Mataró. Concretament aquestes actuacions es duen a terme en els dos túnels urbans de Barcelona i consisteixen en una nova distribució del sistema de senyalització i de les balises de l'equipament ASFA (Anunci de Senyals i Frenada Automàtica) a l'àmbit de les estacions de Passeig de Gràcia i Clot i de les Bifurcacions de Sagrera, Marina i Aragó, així com en les relacions amb les línies cap a Sant Andreu Comtal i Badalona.

Per això,  Donada la necessitat d'actuar sobre instal·lacions en servei, entre l'inici del servei i les 06.30 hores de diumenge s'estableix una programació especial i els viatgers dels trens afectats seran encaminats als serveis de Metro.