Un nadó i dues dones, una de les quals embarassada, han mort aquest dimarts en caure el cotxe en què viatjaven per un barranc a la zona del pantà de Susqueda (Selva). Les dones tenien 31 i 50 anys i la tercera víctima és una nena d'un any. Al turisme, un vehicle Opel Vectra amb capacitat per a cinc ocupants, hi viatjaven fins a set persones d'una mateixa família, cinc d'elles (la mare i quatre de les filles) als seients del darrere sense cap sistema de retenció infantil.

L'accident ha tingut lloc cap a dos quarts de vuit, quan el cotxe, que baixava del Veïnat del Coll, ha sortit de la carretera en un punt on hi ha un revolt pronunciat i ha anat a parar daltabaix del barranc. El turisme ha donat diverses voltes de campana i ha quedat cap per avall. La mare, de 31 anys i que estava embarassada de sis mesos, una de les filles d'1 any i l'àvia, de 51 anys, han mort. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assegurat que aquesta és "una tragèdia" que interpel·la tots els conductors. Jané ha instat a complir les normes de seguretat quan se surt a la carretera, no només en referència als sistemes de retenció infantils sinó també a la sobreocupació dels vehicles.

Els set ocupants del cotxe eren un matrimoni amb quatre filles de Salt (Gironès) i l'àvia, de 51 anys i veïna de la Pobla de Mafumet (Tarragonès). El pare, de 33 anys, era qui conduïa. Al seient del copilot, hi anava la seva sogra, i la mare i les quatre nenes estaven assegudes al darrere. La dona, de 31 anys i embarassada de sis mesos, portava la filla d'1 any asseguda a la falda. Al seu costat, hi anava una altra filla (aquesta, de 8 anys) que portava la seva germana de 3 anys a la falda. Al seient posterior dret, hi viatjava la quarta nena de la parella, de 10 anys.

Revolt fatídic

El cotxe baixava del Veïnat del Coll i anava en direcció a la presa. Però el viatge s'ha estroncat en un revolt fatídic, just abans que la carretera creui un torrent. Tot i que les causes del sinistre s'estan investigant, el conseller d'Interior ja ha apuntat que "la carretera estava molla" i que la corba "és molt tancada".

L'Opel Vectra ha sortit de la carretera i s'ha precipitat daltabaix del barranc. Durant la caiguda, de 7 metres i mig d'alçada, ha donat diverses voltes de campana fins a quedar cap per avall.  El pare, de procedència magrebina, ha pogut sortir del cotxe pel seu propi peu, ha remuntat el barranc i ha trucat al telèfon d'emergències 112 per donar l'alerta. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius dels Bombers, dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que les altres tres filles (de 10, 8 i 3 anys) han resultat ferides de diversa consideració. La que està més greu és la de 3 anys, a qui han hagut d'intervenir d'urgència perquè patia un traumatisme abdominal. Al pare, per la seva banda, l'han traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, tot i que només té ferides lleus.