El sinistre a la Catalunya Nord del passat 14 de setembre on van morir un pare i el seu fill no va ser un accident. La policia francesa ha explicat a la família de les víctimes, naturals de Sabadell, que el vehicle on viatjaven els passatgers es va precipitar de forma voluntària per un barranc de prop de 20 metres que delimita la carretera que uneix els municipis de Portbou i Cervera de la Marenda, a la zona coneguda com el Cap de Cervera.

Segons la investigació dels cossos policials, totes les proves trobades al lloc dels fets apunten a que el progenitor va provocar la caiguda del cotxe per un dels marges de la via. Un dia abans de l’incident, la mare del menor havia denunciat el pare davant els Mossos d’esquadra de Sabadell per emportar-se el fill -de 6 anys-  i no complir amb el règim de custodia compartida. Els pares de la criatura estaven separats des de fa dos anys.

Més de 200 persones s’han aplegat a la plaça Sant Roc de Sabadell aquest dimarts al migdia per condemnar l’homicidi en una concentració silenciosa convocada per l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de representants municipals i de la mare i l’àvia del menor, que han rebut el suport de nombrosos amics i coneguts de la família.

Durant la concentració s’ha llegit un manifest de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI on s’exigeix “una resposta contundent i integral que posi en el centre les dones i que castigui qualsevol forma de violència masclista” i on es denuncia que “les agressions que es produeixen a través de la instrumentalització dels fills” generen un danys més profund que el que pot ocasionar una agressió.

El text també remarca que les violències masclistes vers les dones “no són un fenomen aïllat”, sinó que “constitueixen un sistema de relacions de poder que legitima i perpetua les desigualtats entre homes i dones”. El manifest conclou amb la petició de que es posin al servei del ciutadans “més mecanismes que permetin detectar aquestes violències des d’un inici i actuar de manera conseqüent”. En un comunicat, el consistori també ha reiterat el seu rebuig a “qualsevol forma de violència, discriminació o intolerància”.