Especialistes de la Guàrdia Civil han rescatat aquest dimecres el cadàver d'un escalador català de 47 anys, un bomber del parc d'Igualada (Anoia), que va morir mentre feia una travessia entre la via Ravier i l'Esperó d'Esparrets, a l'entorn del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut.

Els Bombers de la Generalitat han informat avui de la mort del seu company Miquel Llordella, del parc d'Igualada, i han traslladat el seu condol a la seva família, companys i amics.

Segons informa l'Institut Armat, la veu d'alerta va ser donada cap a les 19:00 hores d'aquest dimarts a través de la trucada realitzada per un amic que va informar del recorregut que tenia previst fer l'escalador, veí d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà).

La zona va ser rastrejada de forma immediata des de l'helicòpter del cos amb base a Benasc (Osca), encara que una tempesta va obligar a abandonar la recerca a causa de la dificultat de les condicions per continuar amb la labor.

Els treballs s'han reprès a primeres hores del matí d'avui per un grup d'especialistes que han estat traslladats en helicòpter fins al Balcó de Pineta, una zona gelada en la qual solen registrar-se nombrosos accidents per esllavissament.

Després d'un recorregut exhaustiu de la zona, els membres de l'equip han localitzat l'escalador català amb ferides incompatibles amb la vida.

La boira que hi havia en aquells moments a la zona ha obligat l'helicòpter de la Guàrdia Civil a realitzar un suport parcial sobre el terreny per portar a terme el trasllat del cadàver al dipòsit de Boltanya.