El jutjat penal número 3 de Terrassa ha absolt la fotoperiodista Mireia Comas d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat. Comas estava acusada d'haver agredit una agent dels Mossos d'Esquadra durant un desnonament a Terrassa l'octubre passat, en un moment en què la fotògrafa havia intentat sortir de l'edifici i hauria tingut la topada amb la policia.

La defensa ha rebut la sentència aquest mateix dijous, i s'hi especifica que no queda provat que Comas agredís l'agent policial quan intentava sortir, com relatava. Tot i la satisfacció per la recepció de la resolució favorable a Comas, la defensa recorda que la sentència no és ferma, motiu pel qual encara s'espera que es pugui recórrer. La mateixa Comas ha fet un tuit celebrant l'absolució i agraint el suport.

Els fets van passar el 13 d'octubre al carrer Àngel Guimerà, al barri de Can Palet de Terrassa, on els Mossos d'Esquadra practicaven un desnonament. Comas estava treballant en un reportatge fotogràfic sobre grups migrants a Terrassa, i en rebre l'avís s'hi va desplaçar i va accedir a l'immoble, ocupat la nit abans, on la van deixar estar-s'hi per acompanyar la dona que hi havia a l'interior.

No obstant, Comas apunta que l'ambient era cada cop més tens i va intentar sortir, moment en què va topar amb l'agent dels Mossos que, segons ella, la va reduir i posteriorment detenir. En aquest moment, l'agent assegura que Comas la va agredir, però la defensa argumentava que ni per pes ni alçada és capaç de poder-se enfrontar a una agent preparada físicament, com era el cas.

La defensa ha rebut la sentència amb satisfacció. "S'hi especifica les contradiccions dels agents, per la versió que va donar la Mireia corroborada per un testimoni, i per la versió del forense, que apunta que les lesions eren compatibles amb la detenció i no amb els hipotètics cops que li va fer la Mireia", assenyala l'advocat de Comas, Marc Pérez, en declaracions a l'ACN. Ara, però, resten a l'espera de saber si l'acusació recorre la sentència.

El cas contra la fotoperiodista va despertar la solidaritat del sector, que va dur a terme una manifestació el passat mes d'octubre en suport de la professional i contra l'actitud d'alguns dels agents de la policia catalana.