L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha expressat el seu "condol més sentit" per la mort del bisbe Pere Casaldàliga avui al Brasil, als 92 anys. Soler, que durant la joventut va ser deixeble Casaldàliga, ha afirmat que el va "marcar profundament" degut a la seva fe i humanitat. 

"Ha estat també un incansable predicador de l’Evangeli a través de la paraula i de la coherència de la seva vida», assegura Soler en un comunicat.

Montserrat shutterstock 628801775

El temple de Montserrat / Unplash

Una vida dedica als més pobres

Els darrers 50 anys, Casaldàliga ha viscut al Brasil, concretament a l'Amazònia, on treballava amb persones humils, principalment, de comunitats indígenes. De fet, és un dels pares de la teologia de l'alliberament, que persegueix apropar-se a la gent més desfavorida. 

«Ha estat una persona d’unes insubornables conviccions cristianes en defensa de les persones més pobres i desafavorides del nostre món", ha subratllat l'abat de Montserrat. 

Casaldàliga, que va néixer el febrer del 1928 a Balsareny, va ingressar el dilluns a l'hospital São Félix do Araguaia (Brasil) degut a uns problemes respiratoris agreujats pel Parkinson que pateix i l'edat avançada. La seva situació va empitjorar i, per això, el dimecres va ser traslladat a un centre mèdic de Sao Paulo, on ha mort avui. 

 A més, Soler també ha volgut recordar la devoció que tenia el bisbe per la Mare de Déu de Montserrat, "a qui va escriure una visita espiritual que mostra els grans dots que tenia com a escriptor i poeta". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat