Actualment, a Catalunya hi ha 809 persones a la presó que estan complint condemna per delictes al volant. Conduir sense permís, la conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i negar-se a sotmetre's a la prova d’alcoholèmia són els delictes més habituals. Ara, s'han endurit les penes pels infractors contra la seguretat viària i, per això, cada any augmenta el nombre de conductors presos. 

Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit ha engegat aquest dilluns una campanya de conscienciació sobre les conseqüències penals - i personals - que pot tenir una conducta de risc a la carretera. La campanya ‘Conductors entre reixes’ és una acció que mostra, mitjançant els testimonis interns que compleixen pena a la presó per un delicte contra la seguretat viària, les conseqüències d’una imprudència. 

L’objectiu de la campanya és doble: conscienciar als conductors que un comportament de risc al volant pot portar qualsevol ciutadà a la presó i posar de relleu el programa de formació i rehabilitació.

La campanya, que comença avui i es mantindrà durant les següents tres setmanes, viralitzarà 3 vídeos a través de les xarxes socials de l’SCT.