El 74% dels consumidors espanyols considera "alliberador" tornar a les botigues físiques després de la fi del toc de queda i amb la campanya de vacunació en marxa, segons l'estudi dut a terme per Sensormatic Solutions 'Europa: Retail al posconfinamiento'.

Durant el confinament derivat de la crisi sanitària de la Covid-19, tres de cada quatre espanyols va optar per la compra en línia, mentre que el 35% va preferir el 'Click and Collect' durant el primer any de la Covid-19.

El fet de poder tocar i veure de prop els articles i gaudir de l'experiència de compra són els dos factors més importants per als espanyols a l'hora de comprar en botigues (47% i 34% respectivament). No obstant això, el 45% va comentar que la higiene de l'establiment i una major neteja són els factors més determinants per tornar als establiments. En canvi, el 8% assegura, segons l'estudi, haver patit fatiga digital i estar fart de comprar en línia.

 

No respectar la distància social

En aquest context, el 81% dels espanyols consultats es mostren preocupats quan altres consumidors no respecten la distància social en el punt de venda, mentre que un 68% se sentirien més segurs comprant en l'establiment físic si es controlés l'aforament.

La majoria dels compradors espanyols (36%) van limitar les seves anades al supermercat a dues o tres vegades per setmana i la mateixa proporció (36%) només es va dirigir als comerços essencials un cop a la setmana durant la pandèmia.

Compres en línia

D'altra banda, els compradors van limitar les seves visites a botigues no essencials. El 31% dels compradors espanyols van visitar aquests punts de venda un cop a la setmana, mentre que el 27% els va visitar dues o tres vegades per setmana, i només el 17% va acudir un cop al mes.

L'estudi també mostra que el 29% dels compradors espanyols van migrar durant la pandèmia cap a compres en línia. D'altra banda, un 79% considera que, tot i l'increment del comerç electrònic, les botigues físiques continuaran sent rellevants en un futur pròxim.

Tot això arriba després que el teletreball pugui tenir els dies comptats, i és que Salut recomanarà en les pròximes setmanes tornar a la feina de forma presencial en una desescalada que ha de ser "escalonada".

Imatge principal: Una botiga tancada per les restriccions/ACN