Els bars i discoteques de Catalunya podran tornar a obrir les portes a partir del 21 de juny fins a dos quarts de quatre de la matinada. El Procicat va aprovar la resolució per a l'obertura de l'oci nocturn, tal com s'havia anunciat el passat 11 de juny. De moment, però, aquestes mesures tindran una vigència de dues setmanes. 

En una roda de premsa conjunta de Salut i Interior, la secretària general de Salut, Meritxell Masó, va anunciar aquesta mesura com a "nova desescalada cap a la normalitat", això sí, "sense oblidar que no hem deixat enrere la pandèmia i que la situació no està normalitzada". Malgrat tot, l'obertura de les discoteques i bars musicals es fa per "buscar l'equilibri de la pandèmia i la normalització de la vida quotidiana".

 

Com serà l'obertura de les discoteques?

Les discoteques que tinguin una capacitat de més de 500 persones hauran de fer una venda anticipada on quedaran les dades dels usuaris d'aquest espai. Les que tinguin una capacitat menor de 500 podran triar si fer-ho per aquest sistema o de manera manual, per tal de tenir un registre per poder seguir la traçabilitat. Les dades s'hauran de guardar durant un mes. 

La distància de seguretat que s'haurà de mantenir continua sent d'1,5 metres i l'aforament de l'interior serà del 50%. A l'exterior no hi haurà restriccions.

Pel que fa a les consumicions, es faran asseguts en cadires o per taules –a l'interior no podran ser superiors a 6 membres de capacitat, a l'exterior, de deu persones. 

Què diu el sector?

Segons Colom, des del sector han acceptat "les trobades graduals i equilibrades i s'han compromès a intervenir com ningú, com ells saben a través de missatges clars".

S'aixeca la prohibició de reunions de més de 10 persones

La situació epidemiològica a Catalunya fa que a partir d'ara ja no estiguin prohibides les reunions de més de deu persones. Així, ara només serà una recomanació. A partir del dia 21 de juny, doncs, les reunions de més de 10 persones ja estaran permeses. 

Què passa amb la mascareta?

"Nosaltres no podem prendre aquesta decisió", ha exposat Masó. "Creiem convenient que aviat es pugui començar a retirar la mascareta (en espais exteriors)", ha constatat. D'aquesta manera, Salut constata que ha demanat que aquest dimecres es posi sobre la taula la retirada de les mascaretes a l'exterior al Consejo Interterritorial.  Així, posa de manifest que aquest dimarts no es va tractar el tema a la Comissió de Salut. 

 

 

Imatge principal: interior d'una discoteca / Unsplash