Fort episodi de tempestes a la major part de la Catalunya central i el litoral de la costa de Barcelona aquest dimecres a la tarda, que han deixat a més de 7.000 catalans sense llum. Aquestes pluges han portat a Protecció Civil a activar la prealerta del pla d'Inundacions i la d'intensitat de les pluges a la major part del territori català. 

Fins les les 19:00h, el telèfon d'emergències, el 112, ha rebut més d'una seixantena de trucades per culpa de les tempestes. La majoria d'aquestes trucades provinents des del Vallès Occidental i l'Alt Penedès. El cos de Bombers, per la seva part també ha rebut 79 avisos pel mateix motiu fins les 19:30h, la majoria d'ells per culpa d'acumulació d'aigua, petits incendis provocats per llamps i branques caigudes. L'actuació més destacada ha tingut lloc a Viladecavalls, al Vallès Occidental, on s'ha esfondrat un mur de deu metres sense causar ferits.

Afectacions al servei elèctric

A causa de la pluja, més de 7.000 catalans s'han quedat sense subministrament elèctric durant l'episodi de pluges d'aquest dimecres. Més de 6.700 afectats són de Terrassa i els altres 400 afectats al Bruc, segons informa Protecció civil.

Inundacions al metro de Barcelona

La intensitat de la pluja a Barcelona ha portat a que l'aigua entrés en diverses estacions del metro de Barcelona, com per exemple a Diagonal, on hi ha una gran acumulació d'aigua al mig d'un dels passadissos de l'estació. De fet, Protecció Civil ha explicat que, pel que fa a quantitat de pluja, s'han recollit 22,8 litres per metre quadrat en 30 minuts al Prat de Llobregat i 26 a la Zona Universitària de Barcelona.