Més de 70 migrants i refugiats que va rescatar el vaixell de l'ONG Open Arms han saltat per la broda davant la costa de Palerm, per les poques possibilitats que les autoritats de Malta i Itàlia els concedeixin un permís per desembarcar.

L'Open Arms es troba en espera d'atracar a un port amb 278 persones a bord. "Després del rebuig reiterat de Malta i d'informar a Itàlia de la situació de màxima vulnerabilitat d'alguns tripulants, més de 70 persones s'han llançat a l'aigua a Palerm mentre esperem instruccions", ha informat a Twitter el fundador de l'ONG, Òscar Camps.

L'organització Metges Sense Fronteres (MSF) ha informat en un tuit que el Sea Watch 4 i la Guàrdia Costanera italiana s'han mobilitzat per auxiliar els migrants que s'han llançat al mar.

Camps ha lamentat que, "amb casos mèdics a bord i un temporal a la vista", l'ONG es vegi obligada a "pidolar" un port malgrat transportar "víctimes de la violència, que han posat les seves vides en perill mirant de travessar la frontera més mortífera del món".

"Com que els seus drets humans ja s'han violentat en primera instància, les autoritats han de vetllar per la seva integritat física i psíquica. Es tracta d'una població en risc que només pretén accedir a un dret reconegut pels convenis internacionals i que alguns països trepitgen", ha denunciat.