El 66.646 és el número de desempat de la preinscripció pel curs 2023-2024 a escoles i instituts. Es tracta d'un número que serveix per ordenar en ordre creixent les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació i així desempatar. Així doncs, el número d'ordre prioritari s'estableix a partir del número de desempat fins al final de la llista i quan la llista s'acaba es continua per l'1 fins a l'esmentat 66.646. El sorteig s'ha fet aquest dimarts a la seu del Departament d'Educació, mentre que el pròxim 11 de maig es publicarà la llista ordenada definitiva de sol·licituds. Serà el 12 de juny quan es farà pública la relació d'alumnes admesos a cada centre i, si s'escau, la llista d'espera.

Inici del curs escolar 2023-2024 a Catalunya

L'inici del curs escolar 2023-2024 a Catalunya serà el dimecres 6 de setembre i acabarà el 21 de juny per a tots els cursos d'infantil, primària i secundària. Pel que fa a l'FP i el Batxillerat, ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny, l'inici del curs es mantindrà el 12 de setembre i acabarà el 18 de juny. La resta d'ensenyaments començaran el 18 de setembre. A diferència d'enguany, primària i secundària arrencaran el curs alhora. A més, el curs a primària començarà a jornada completa. És d'aquesta manera que les tardes deixaran de ser de lleure i tornaran a ser lectives, tal com ja va avançar el Departament d'Educació

Preinscripció a les escoles bressol públiques de Barcelona

D'altra banda, el passat dijous 4 de maig ja va començar la preinscripció a les escoles bressol municipals de Barcelona — amb un total de 4.766 places per a nou alumnat, una oferta un 6% superior a la de l'any passat. Cal recordar que la xarxa de 105 escoles bressol municipals de la capital catalana estrenarà el curs vinent dos centres de nova creació i dues ampliacions de centres ja existents, de forma que s'augmentarà en prop de 300 places la seva capacitat.

Preinscripció per a FP de grau mitjà a Catalunya

En aquesta línia, cal destacar que el període ordinari de la preinscripció per als cicles de Formació Professional (FP) de grau mitjà ha començat aquest dimarts a Catalunya i s'acabarà el pròxim dilluns 15 de maig.  Fonts del Departament d'Educació han explicat que a l'abril es va portar a terme la preinscripció per a l'alumnat amb continuïtat d'escolarització, que són els qui venen de quart d'ESO, programes de formació i inserció (PFI), formació d'adults i primer de Batxillerat. La preinscripció d'aquest col·lectiu es va fer en una fase prèvia per "garantir la continuïtat educativa d'aquest alumnat i evitar així l'abandonament escolar".

Educació ha recordat que va decidir avançar les dates de preinscripció als estudis de grau mitjà d'FP perquè tots els alumnes sàpiguen el 31 de juliol la plaça que tenen assignada. Si el curs passat va ser del 17 al 23 de maig, enguany és del 9 al 15 de maig. L'objectiu és aconseguir que tots els alumnes d'FP comencin el curs vinent amb plaça assignada i evitar el que va passar a principis del curs 2022-2023: va arrencar el 7 de setembre passat sense que uns 20.000 estudiants tinguessin plaça assignada, per la qual cosa van esperar fins al 21 de setembre per conèixer-la.