La meitat dels adolescents d'arreu del món són víctimes d'assetjament escolar, segons un informe que l'Unicef ha publicat aquesta matinada. En total, això suposa que 150 milions de menors d'entre 13 i 15 anys han patit bullying.

A més, l'informe recull que 3 de cada 10 estudiants de 39 països industrialitzats reconeixen que han assetjat altres companys i prop de 720 milions de nens en edat escolar viuen en països en què el càstig corporal a l'escola no està prohibit. Davant això, l'Unicef proposa mesures "urgents" per posar fi a l'assetjament.

Espanya és el país d’entre Europa, els Estats Units i el Canadà amb l’índex més baix d’assetjament, on menys d'un 18% dels infants han estat víctimes. Tanmateix, el responsable de Polítiques d’Infància de l'Unicef a Catalunya, Roger Garcia, ha assegurat que cal atacar el problema i crear programes que "afavoreixin la formació i el coneixement dels docents, com a factor clau, no l’únic, per erradicar aquesta situació". 

De fet, el conseller d’EnsenyamentJosep Bargalló, ja va anunciar a principis d'estiu que el departament tiraria endavant un pla d’erradicació de la violència a les aules.

Spiderman bullying Panini
Còmic Spiderman lluita ara contra el bullying El Nacional / Europa Press