El 5% dels vehicles que vendrà la companyia automobilística Seat a Espanya el 2018 serà híbrid de gas natural i gasolina segons ha assegurat la firma en la presentació del nou Eivissa TGI.

Tal com ha afirmat el director general de Seat, Mikel Palomera, existeix una demanda subjacent "molt important", per la qual cosa ha indicat que la companyia ha apostat i continuarà fent-ho per aquest tipus de combustibles, igual que tot el grup Volkswagen.

Actualment, existeixen 56 centres de càrrega de gas natural per a vehicles a Espanya i 10 a Portugal, a més de les estacions privades a què no poden accedir tots els usuaris. A finals de 2018, la companyia, gràcies a un acord amb Gas Natural Fenosa i altres operadors, espera que hi hagi més de 100 'gasineras', el 2020, més de 200, i el 2023, més de 300 punts.

En aquest aspecte, Palomera ha assegurat que el 48% dels fons del Pla Movalt van ser destinats a la compra de vehicles propulsats amb gas natural, i, només el mes de gener de 2018, la companyia va vendre 220 unitats d'automòbils amb aquestes característiques.

Per la seva part, el director de Mobilitat de Gas Natural Fenosa, José Ramón Freire, ha destacat que el preu del gas natural respecte al dièsel s'ha mantingut en els últims sis anys sempre entre un 25% i un 30% inferior. A més, el seu cost és "més estable" i pateix fluctuacions "menys abruptes".

Mitjançant l'acord amb Gas Natural Fenosa, la companyia elèctrica desenvoluparà estacions de servei per al proveïment de gas a Espanya, mentre que els concessionaris de la firma automobilística s'han compromès a un nivell de vendes d'aquest tipus de vehicles.

Segons ha destacat Palomera, "no ha estat difícil" que els concessionaris arribessin a un acord de venda d'automòbils propulsats a gas natural. A més, ha afegit que els híbrids de gas natural "són ja una solució real, i la millor alternativa ECO del mercat".