Una tempesta, amb un cap de fibló, va deixar el ponent de Menorca pràcticament sense llum. Dues subestacions elèctriques, a Ciutadella i as Mercadal, van quedar afectades per la caiguda de la xarxa d'alta tensió i les dues poblacions van quedar sense llum. També va quedar interromput el subministrament a Alaior, es Migjorn i una part de Maó; en total uns 33.000 abonats afectats. Fa tres dies que l'illa té problemes amb l'electricitat.

L'apagada encara dura i, segons les previsions, podria continuar fins dimecres. Aquest dilluns es van mobilitzar fins a l'illa uns 70 de grups electrògens per restablir el servei encara que sigui provisionalment. I és que sembla que la solució definitiva trigarà dies perquè la tempesta ha provocat la caiguda d'almenys dues torres elèctriques.

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, va assegurar aquest dilluns que "desgraciadament les condicions meteorològiques no ajuden a avançar amb la màxima celeritat que es desitja per tornar a la normalitat, però s'està fent tot el possible, amb coordinació i implicació de tots"

Per la seva banda, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, es va sumar a una reunió de seguiment de l'incident elèctric. Armengol va demanar "perdó" i "tranquil·litat" als menorquins i va recordar que s'està actuant "en un temps rècord".

Tot i l'avaria, les escoles i els principals equipaments públics han continuat amb la seva activitat. L'aeroport de Menorca també ha operat amb normalitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat