Un total de 32.224 estudiants d’arreu del territori català (69 alumnes més que el 2015) s’han matriculat aquest any per a les proves d’accés a la universitat (PAU) que tindran lloc, en horari de matí i tarda, els pròxims 14, 15 i 16 de juny. Els resultats de la selectivitat es podran consultar a partir del 29 de juny per Internet.

Del total d’alumnes matriculats, 26.161 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han finalitzat el curs escolar de Batxillerat, 2.672 estudiants amb matrícula lliure i 2.814 procedeixen de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

Malgrat que seran les últimes proves de selectivitat després de 40 anys per a la resta de l’Estat espanyol, la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, ha confirmat que de cara al 2017 es “mantindrà el sistema vigent d’aquests anys” a Catalunya. 

Exàmens

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase original, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens; i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants. La fase general consta d’una assignatura de modalitat i quatre de comunes: Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera i una extra a escollir entre Història o Història de la Filosofia. A la fase específica els estudiants poden matricular-se fins a tres assignatures de modalitat segons les ponderacions que necessitin per accedir a la universitat.