Uns 151.000 vehicles ja han tornat a l'àrea de Barcelona des de les 12.00 hores d'aquest diumenge fins a les 19.15 hores, segons dades del Servei Català de Trànsit. Això representa un 26,5% dels 570.000 desplaçaments que s'esperen entre diumenge i Dilluns de Pasqua. L'operació tornada de Setmana Santa està provocant segons el que ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT) de retencions sobretot a l'autopista AP-7 al Vendrell, on hi ha hagut fins a 15 quilòmetres de cues, i entre Sant Celoni i la Roca del Vallès, on s'han registrat 27 quilòmetres de congestió cap a Barcelona. Un accident a l'AP-7 a la Roca del Vallès ha obligat a tallar un carril en sentit Barcelona que està fent ampliar aquestes retencions. D'altra banda, també hi ha retencions de fins a 9 quilòmetres a L'Ampolla i cinc quilòmetres de retenció a Banyeres del Penedès, cinc més a Vilafranca del Penedès i sis a Castellbisbal. També s'han produït retencions de quatre quilòmetres a Tordera en sentit Barcelona. En canvi, la circulació és fluida en la C-32 entre Tordera i Montgat. 

Setmana Santa 2022: carreteres amb més retencions

Segons el Servei Català de Trànsit, les carreteres de Catalunya on poden concentrar-se més retencions i trànsit són l'AP-7, la C-16, la C-17, la C-33, la C-35, la C-65, la C-31, l'A-2, la C-55, l'N-340 i l'N-145. Per evitar congestions i embussos en aquestes vies, una de les mesures més importants que s'ha incorporat per aquesta operació retorn de Setmana Santa 2022 són els carrils addicionals i un dispositiu d'informació als conductors per aprofitar al màxim la capacitat de les vies. També es restringeix la circulació de vehicles pesants tant diumenge com dilluns.

L'operació tornada de Setmana Santa 2022 ha començat a partir de les 12 hores del Diumenge de Pasqua fins a les 24 hores de Dilluns de Pasqua, dia de la Mona, i s'estima que retornaran uns 570.000 vehicles. Seran xifres de mobilitat similars a les Setmanes Santa d'abans de la pandèmia de la covid.

Estat de les carreteres

Si tens previst agafar el cotxe i vols estalviar-te retencions, així com saber les incidències que hi ha ara mateix a les carreteres de Catalunya, aquí trobaràs l'estat del trànsit a Catalunya a temps real. Recollim les incidències en directe i accidents de trànsit que estan comportant embussos i retencions segons el mapa continu de trànsit del Servei Català de Trànsit.