Més de 900 professionals de mitjans de comunicació de 29 països, entre periodistes, tècnics i personal de producció, s'han acreditat per cobrir l'acte de commemoració del primer aniversari dels atemptats del 17-A, al qual assistiran unes 150 víctimes i familiars de dotze països.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, l'acte, que se celebrarà a les 10.30 hores a la plaça de Catalunya de Barcelona, congregarà representants de 156 mitjans de comunicació de 29 països de tot el món.

Assistència de 150 familiars de les víctimes

També el consistori preveu l'assistència d'uns 150 familiars i víctimes dels atemptats, procedents d'un total de dotze països: Espanya, França, Canadà, Bèlgica, Alemanya, Austràlia, Estats Units, l'Argentina, Grècia, Itàlia, Portugal i Romania.

La plaça de Catalunya, situada al costat de la Rambla, escenari de l'atemptat de Barcelona, acollirà l'acte oficial d'homenatge a les víctimes dels atemptats, una cerimònia sòbria i sense parlaments a la qual assistiran, entre altres autoritats, el president Quim Torra, l'alcaldessa Ada Colau, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez i el Rei espanyol Felip VI