La farmacèutica xinesa Tibet Rhodiola Pharmaceutical ha anunciat que una candidata a vacuna contra el coronavirus que desenvolupa juntament amb la firma Stemirna Therapeutics ha obtingut l'aprovació de les autoritats del país asiàtic per començar a realitzar assajos clínics.

L'empresa ha indicat aquest dimarts en un comunicat publicat en la seva pàgina web que ha obtingut autorització de l'Administració Nacional de Productes Mèdics del país asiàtic per dur a terme aquestes primeres proves "segons el que està planejat".

No obstant això, l'empresa no confirma si les proves tindran també lloc a l'estranger, com ha succeït amb els assajos d'altres candidates a vacuna desenvolupades per empreses xineses.

Proteïnes virals

Segons la farmacèutica, la vacuna utilitzarà l'ARN missatger o ARNm, que s'introdueix a les cèl·lules humanes perquè el mateix cos produeixi proteïnes virals que li serveixen per generar els anticossos que necessita per defensar-se.

Aquest tipus de vacuna és la que fan servir Moderna i Pfizer/BioNTech.

El mes de juliol passat, la Xina va autoritzar els primers assajos de candidates a vacunes ARNm, en aquest cas la d'un projecte liderat per l'Exèrcit Popular d'Alliberament (EPL) juntament amb l'Acadèmia Militar de Ciències i Walvax Biotech.

Una vacuna autoritzada fins ara

D'altra banda, les autoritats xineses només han autoritzat fins ara la comercialització d'una de les vacunes contra la Covid-19 desenvolupades al país, la de Sinopharm i la seva subsidiària, Institut de Productes Biològics de Pequín.

Els dos sèrums de Sinopharm —així com altres de desenvolupats per altres companyies del gegant asiàtic— han estat utilitzats a la Xina des del juliol per a casos excepcionals.

4,5 milions de vacunats a la Xina

Prop de quatre milions i mig de persones han estat ja vacunades al gegant asiàtic, que ha estat inoculant vacunes a grups amb alt risc d'infectar-se amb el coronavirus SARS-CoV-2, tals com treballadors sanitaris, duaners i transportistes.

vacuna coronavirus Xina EFE

Centre de vacunació contra la Covid-19 a Pequín / EFE

La Xina busca vacunar 50 milions de persones entre aquests grups prioritaris amb vista a les vacances de l'Any Nou lunar, que aquest 2021 comencen el 12 de febrer, per prevenir rebrots durant la migració interna més gran del món, que es produeix cada any en aquestes dates.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat