La consellera de Salut, Alba Vergés, admet en una entrevista a Ràdio 4 que el govern català "està pensant tancar els col·lectius més vulnerables" si el nombre de casos per coronavirus va en augment. Tot i que matisa: "Hem de fer-ho sense un confinament total de la població. Com permetre que els nens puguin anar a l'escola". Aquest escenari es treballa de cara a un possible rebrot a la tardor i per vulnerables engloba la gent gran i aquells que pateixen malalties prèvies.

Sobre la desescalada, la consellera parla de les sensacions de la ciutadania que poden condicionar la consciència col·lectiva de la societat. Així doncs, sobre els joves considera que "és on més costa arribar i han de tenir la percepció que també estan en risc". Però mentre que alguns "han perdut la por excessivament", també n'hi ha d'altres que els preocupa i no surten de casa, i "viure així no és la millor opció".

En definitiva, des de Salut treballen per gestionar l'epidèmia tenint en compte tota la població. I per això no descarten augmentar l'ús de la tecnologia sobretot "en els grans volums". Per tot plegat, Vergés conclou que el govern de la Generalitat ha de disposar de 40 milions més als pressupostos del 2021 i 2022 per "anar desfent les retallades passades".