La consellera de Salut, Alba Vergés, ha instat aquest dilluns la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a actuar de forma "més contundent" en lloc de "tapar les seves vergonyes comparant-se amb Catalunya". A través de Twitter, Vergés ha reaccionat així a les declaracions de Díaz Ayuso, que ha indicat que li agradaria veure com s'ordenen confinaments en comarques catalanes amb alts percentatges de casos. Segons Vergés, la situació de Madrid i de Catalunya és "incomparable", i ha adjuntat una gràfica amb dades del Ministeri de Sanitat que ho demostra.

"No vulgui tapar les seves vergonyes comparant-se amb Catalunya, actuï ja d’una manera més contundent per frenar el virus com sempre hem fet des de la Generalitat", ha etzibat la consellera.

Catalunya, al centre de la polèmica

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha atacat un vegada més al president del govern espanyolPedro Sánchez, en relació a la situació de Madrid i les mesures restrictives pel coronavirus. Aquesta vegada, però, ho ha fet posant Catalunya al centre de la polèmica. "Ja ho voldria haver vist a Catalunya durant tot l'estiu quan han estat en aquestes condicions", ha etzibat. "O que li hagués dit als independentistes el mateix a comarques on tenen els mateixos percentatges", ha afegit. El cas però és que les dades demostren que a Catalunya no s'ha arribat a les dades que es registren a Madrid i precisament per aquest motiu, la consellera ha volgut respondre a la presidenta de la Comunitat.