La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a passar a l'ofensiva contra el govern de Pedro Sánchez. "Ja ho voldria haver vist a Catalunya durant tot l'estiu quan han estat en aquestes condicions", ha etzibat. "O que li hagués dit als independentistes el mateix a comarques on tenen els mateixos percentatges", ha afegit.

D'aquesta manera Ayuso ha acusat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, d'haver canviat de criteri 'a traïció' en una entrevista a Antena 3. La dirigent popular ha argumentat que el ministre donava suport a les mesures del seu govern fins dimecres i ha assegurat que havia dit que eren "les més assenyades". "Però divendres va decidir trencar unilateralment aquesta unitat i volia canviar-ho tot".

En aquest sentit Ayuso ha afirmat que el canvi de criteri "a últim hora" del govern espanyol, respecte a les mesures del coronavirus que han de prendre a la regió, es basa en un motiu "polític" i ha insistit que "Madrid no es pot tancar" ni "confinar sense més".

Per a Ayuso, el seu Govern té "una estratègia molt clara que passa sobretot perquè aquelles persones que estan encomanades el sàpiguen aviat i es posin en quarantena, i així puguin protegir les seves famílies, i que les altres persones sanes puguin seguir amb la seva vida cap endavant". "Cal tenir en compte que estem vivint una pandèmia entre moltes pandèmies, també social i econòmica, i el confinament total no és possible", ha traslladat.

Les necessitats de Madrid

Per això, segons ha desgranat, li va comunicar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "les necessitats" de Madrid: un pla de mobilitat, PCR d'origen en llocs freqüentats i, sobretot, "llei i que es compleixi". Així, ha insistit a demanar "recursos i ajuda" perquè "Madrid sap el que ha de fer".

La presidenta madrilenya ha afirmat que en la primera etapa de la pandèmia "confinar va ser fàcil" però encara s'estan vivint "les conseqüències". "No sé quants comerços i quantes empreses continuen perdent tots els dies ocupació i oportunitats. Hem d'anar a fórmules intermèdies creatives. Madrid no es pot tancar, no es pot confinar això sense més. Això és el fàcil", ha declarat.

Ayuso ha recordat que el Govern regional aposta per la "fórmula intermèdia". Compten amb cinc milions de test, "els millors que hi hagi ara mateix al mercat" i aquest mateix dimarts els faran a tots els districtes, començant per Vallecas.

"Ara el que ens fa falta és llei, efectius de les Forces Armades i de les Forces i Cossos de Seguretat que ens ajudin a què quan una persona detecti que està encomanada es compleixin les quarantenes", ha manifestat.

La cap de l'Executiu autonòmic ha demanat "confiança", la mateixa que els van donar la setmana passada, i ha defensat que no han canviat res, no han canviat el discurs, ni han arremès políticament "contra ningú". En aquest punt, ha indicat que volen aquesta "unió" i aquests mitjans que com a autonomia no tenen.