La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha criticat que les noves mesures per la Covid-19 com el toc de queda contemplin més restriccions de moviment, però no prevegin més recursos sanitaris, cosa que, des del seu punt de vista, tindrà efectes devastadors per a les persones més vulnerables. 

Precisament, aquest divendres el Govern va anunciar que demanaria a l'executiu espanyol que implementés l'estat d'alarma amb la finalitat d'aplicar un toc que de queda, que aquest diumenge s'ha confirmat que serà de deu del vespre a sis del matí. El mateix divendres, el també cupaire Vidal Aragonés, diputat al Parlament, va criticar que s'implementessin mesures que retallaven drets fonamentals com la llibertat de moviment, en lloc de destinar més recursos en sanitat per fer la "traçabilitat dels positius". 

Ple Covid Coronavirus Vidal Aragonès - Sergi AlcazarEl diputat al Parlament Vidal Aragonés en una intervenció en la cambra catalana en una imatge d'arxiu / Sergi Alcàzar

Conseqüències devastadores

En la mateixa línia que Vidal, Vehí ha lamentat que les mesures que s'apliquen per gestionar la pandèmia no vagin destinades a millorar els recursos de la salut pública, per la qual cosa creu que tindran conseqüències devastadores.

"Estat d'alarma i toc de queda, però ni rastre de metges, rastrejadors o enfocaments de salut pública", ha remarcat Vehí en el seu compte de Twitter.

A més, Vehí ha valorat que el cobrefoc tindrà "conseqüències devastadores per a les més vulnerables i per a la salut col·lectiva de les comunitats".