El regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, ha corregit el primer ministre francès, Jean Castex, i li ha recordat en el seu compte de Twitter que Catalunya no és un país.    

"Un recordatori amigable, però ferm @JeanCASTEX: Catalunya no és un país ... deu d'Espanya, suposo", ha assenyalat en un tuit on menciona al president espanyol, Pedro Sánchez. 

Valls, qui va ser ministre de França entre el 2014 i 2016, ha fet aquesta piulada després que Castex recomanés als francesos no viatjar a Catalunya de vacances pel rebrot de coronavirus

"La situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris degradats. Recomanem vivament als ciutadans francesos que evitin desplaçar-se allà mentre no millori la situació en aquest territori", ha destacat Castex després de la reunió de Consell de Defensa amb el president gal, Emmanuel Macron, per avaluar l'avanç del virus a França.

Segons les darreres dades del Departament de Salut, publicades avui, Catalunya registra xifres similars de contagi de finals de maig.

En concret, avui s'han reportat 1.343 nous positius, una dada inferior a la d'ahir quan se'n van detectar 1.949. El còmput global recull 88.234 pacients confirmats des de l'inici de la pandèmia.