La vacuna per al coronavirus podria estar a punt a l'octubre. Així ho explicava l'investigador de la Universitat d'Oxford (Regne Unit) Adrian Hill, que insistia que la vacuna que està desenvolupant l'Institut Jenner del centre britànic podria estar a punt abans d'hora. "Si tot va bé, tindrem els resultats dels assajos clínics a l'agost o setembre. Tenint en compte que l'estem fabricant en paral·lel, estarem preparats per entrar a partir de l'octubre si tot va bé", comentava al seminari en línia sobre la Covid de la Societat Espanyola de Reumatologia.

A més, també ha explicat alguns detalls de la vacuna que estan desenvolupant. Està basada en virus vius amb una capacitat molt elevada de rèplica, fet que facilita que es pugui produir a gran escala. D'aquesta manera, s'aconsegueix un gran nombre de dosis en menys temps i un cost més baix.

No se sap encara, però, quant de temps donaria immunitat la vacuna que s'està desenvolupant. Tot i que, pel que sembla, podria donar resultats semblants als de la grip.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat