Bona part dels turistes estrangers que passen uns dies de vacances a Catalunya no entenen perquè des d'alguns països es recomana no venir. Visitants anglesos o francesos ho veuen com un "error" i asseguren que les mesures que s'han pres són "les mateixes" que hi ha al seu país, i, en alguns casos, més restrictives. En Laureant ve de Lió, fa dues  setmanes que s'està en un càmping de Blanes i ha explicat que tant ell com la seva dona se senten "molt segurs als restaurants, als bars i al carrer". "Creiem que és una bestiesa, no és més segur a França que aquí a Catalunya", ha admès.

Els britànics també es mostren tranquils, però alguns reconeixen que no haurien vingut, ja que ara els tocarà passar la quarantena. En Robert, un turista britànic que ha visitat diverses vegades Salou, s'ha mostrat favorable a la decisió que ha pres el seu govern sobre l'obligatorietat de fer una quarantena per a tots aquells viatgers que provinguin de l'estat espanyol. "Tenen la responsabilitat de mantenir la gent segura i, si creuen que és el millor, ho hem de fer", ha valorat. Tot i això, ha reconegut que la mesura no és "l'ideal" perquè, en el seu cas, s'hauran d'aïllar per haver passat tan sols tres nits a la Costa Daurada.

"Tothom porta mascareta"

En canvi, en Tlyn ha considerat que la mesura és una "ximpleria". Aquest britànic va aterrar aquest dissabte per primera vegada a la Costa Daurada amb la seva família. Com que treballa per ell, no l'afectarà a la feina, però ha lamentat que molts britànics no tindran la mateixa sort. Així mateix, ha assegurat que si hagués sabut abans que s'implementarien aquestes restriccions, hauria triat una altra destinació. "Si ho hagués sabut ahir, no hauria vingut, perquè no em vull aïllar a casa, però ara és molt tard, ja soc aquí", ha exclamat. També ha afegit que "a Espanya tothom porta mascareta a tot arreu" i que ell porta la seva i es sent "segur".

A la Costa Brava no canvia gaire l'opinió dels pocs turistes que hi són. En Veim és holandès i fa més de 40 anys que ve amb la Karen a Blanes. Són en un càmping de la localitat a tocar de la platja i deixa clar que se senten "segurs i tranquils". Ha explicat que no té inconvenient a portar la mascareta i li semblen "raonables" les mesures de seguretat que s'han pres.

En una parcel·la propera hi ha en Mike amb la seva dona i els seus tres fills. Són d'un poble proper a Colònia, Alemanya. Tampoc entén per què alguns països desaconsellen venir a Catalunya. "Aquí veus que tothom va amb mascareta a totes hores, en canvi a Alemanya només l'has de portar quan entres en un supermercat o en un lloc tancat", ha remarcat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat