Moltes coses canviaran amb el coronavirus a la nostra societat, fins i tot després de la crida desescalada. Per exemple, al sector turístic. I les autoritats i experts sanitaris tindran molt a dir a partir d'ara. De fet, els diferents organismes turístics ja s'estan preparant per al que està per venir: nous protocols higiènic sanitaris que regularan des de l'ús de màscares per a l'atenció el públic, fins a la distància entre taules en un restaurant o entre persones en una platja o fins i tot la necessitat de desinfectar habitacions d'hotels i altres espais.

Encara s'hi està treballant des de diversos àmbits, però el cert és que durant algun temps, haurem d'acostumar-nos a una altra manera de relacionar-nos en societat i gaudir del turisme com toqui.

Restaurant

De moment, ja s'ha fet públic que l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) serà l'encarregat de desenvolupar en coordinació amb la Secretaria d'Estat de Turisme i consensuadament amb la resta del sector, una sèrie d'especificacions tècniques que permeti als productes i destinacions turístiques normalitzar la prestació dels mateixos una vegada finalitzi l'estat d'alarma i s'iniciï la desescalada per part del Govern.

L'ICTE és l'òrgan gestor encarregat del foment i elaboració de normes de qualitat al sector turístic i ja s'ha posat a treballar en aquestes especificacions amb l'assessorament de l'Organització Metge Col·legial (OMC), l'Associació Espanyola d'Especialistes en Medicina del Treball (AEEMT) i l'Associació Espanyola de Serveis de Prevenció Laboral (AESPLA).

Tal com adverteixen els especialistes, la lluita contra el COVID-19 va a ser un llarg procés, per tant, el que es busca és una eina que permeti que l'obertura dels establiments i les destinacions turístiques es realitzi amb la seguretat més gran possible, mitjançant la implantació d'una sèrie de protocols de seguretat higienicosanitaris que garanteixin la minimització de riscos davant el coronavirus.

De moment, tal com informa l'ICTE, l'elaboració de les especificacions tècniques s'ha començat als subsectors d'allotjament, restauració, platges i balnearis. Constarà d'una sèrie de recomanacions a què els establiments, destinacions i productes turístics es podran adherir per adoptar una sèrie de protocols que intentin prevenir l'expansió del virus en aquests espais.

Terrassa

La idea és crear un segell mitjançant el qual, els turistes tinguin clar que l'establiment o espai turístic que visitin, compleix amb una sèrie de normes que vetllin per la seva salut i seguretat. Un aspecte que, sens dubte, serà cada vegada més demandat mentre no es trobi cura o vacuna per al COVID-19.