Una empresa israeliana ha trobat la manera de detectar el coronavirus en només 30 segons. Es tracta d'una prova creada per l'start-up Nanoscent que detecta el virus de la Covid-19 amb la respiració del pacient. A partir de les mostres d'aire de milers d'infectats amb el virus a Israel, han aconseguit detectar les olors específiques que són portadores del virus.

Com funciona el test?

NanoScent, originada a Misgav, al nord d'Israel, està especialitzada en l'anàlisi d'olors gràcies a algoritmes. Aquesta setmana va posar a punt una prova que consisteix a expirar aire pel nas dins un tub, similar a una prova d'alcoholèmia. L'aire passa a una bossa de plàstic i és a partir d'aquesta mostra que la màquina emet un veredicte.

PCR Coronavirus ACN

Una prova PCR per detectar el coronavirus, molt més lenta i cara que el test israelià. / ACN

El tub es connecta a un petit aparell que està alhora en connexió amb un telèfon mòbil. Pocs segons després, els resultats de la prova es poden veure a la pantalla del dispositiu mòbil. 

Els assajos de l'empresa a Israel han donat resultats del voltant del 85% de precisió. El projecte ja ha tingut el suport del departament encarregat d'investigació del Ministeri de Defensa israelià, però encara està pendent de rebre l'autorització final perquè la prova pugui ser comercialitzada

Per espectacles i grans esdeveniments

Per NanoScent, però, aquest test olfactiu no ha de reemplaçar als efectuats en laboratori. L'objectiu és poder usar-lo a l'entrada de sales d'espectacles, d'estadis, d'hospitals o d'aeroports. En cas que algun resultat dels assistents fos positiu, les persones haurien de sotmetre's a un test en laboratori per confirmar el diagnòstic.

L'avantatge de el kit, a més de la rapidesa per obtenir el resultat, és el seu preu, menor al test PCR que es fa en un laboratori.