Les principals autoritats de Catalunya i de Barcelona han participat aquest dimarts en el desplegament de dos tapissos memorial de la Sida que s'han penjat dels balcons de l'ajuntament de la ciutat i del Palau de la Generalitat, en record a les persones mortes a causa d'aquesta malaltia.

tapís memorial sida ajuntament Barcelona ACN

Les autoritats de l'Ajuntament despleguen el tapís pel Dia Mundial de lluita contra la Sida / ACN

Aquest acte de record es fa coincidir amb la commemoració avui del Dia Mundial de lluita contra la Sida, que organitza el Projecte dels Noms-Hispanosida.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dimarts en el tradicional desplegament del tapís memorial al balcó de l'ajuntament barceloní, amb altres membres de la corporació municipal.

Al mateix temps, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; i les conselleres de la Presidència, Meritxell Budó; i de Salut; Alba Vergés, han penjat un altre tapís commemoratiu al balcó de Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

A aquests actes institucionals s'ha sumat també la Diputació de Barcelona amb la presència del diputat de Salut Pública i Consum, Enric Llorca.

"Compartim compromisos i respostes"

El passat 26 de novembre la Diputació de Barcelona ja es va adherir al Manifest "Compartim compromisos i respostes", signat per més de 130 entitats públiques i privades de Catalunya, en suport de tota la societat en la resposta davant del VIH.

El consistori barceloní, per la seva banda, ha informat avui que l'alcaldessa, Ada Colau, després d'ajudar a desplegar el tapís amb altres membres de la corporació municipal, ha baixat a la plaça de Sant Jaume a saludar els representants d'entitats que lluiten contra la Sida i a escoltar el manifest que han llegit membres de l'associació Gais contra el VIH.

Barcelona, una ciutat referent

Colau s'ha compromès a "fer tot el que estigui al nostre abast, amb totes les institucions i amb els col·lectius de suport i de persones afectades". L'alcaldessa ha assegurat que Barcelona ha estat sempre i segueix sent una ciutat referent dels drets LGTBI i, per descomptat, de la lluita contra el VIH.

El Tapís Memorial de la Sida va tenir el seu origen en 1987 als Estats Units amb l'objectiu de fer visible la pèrdua de vides que s'amaga rere les estadístiques d'aquesta malaltia, i va arribar a Espanya el 1993 promogut pel Projecte dels Noms, una organització no governamental sobre el VIH. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat