Menys d'una setmana després d'haver abandonat la carrera presidencial, aquest dilluns el senador de Vermont, Bernie Sanders, ha anunciat el seu suport a l'exvicepresident dels Estats Units, Joe Biden, com l'aspirant demòcrata per les eleccions presidencials del país del mes de novembre. 

"Hem de reunir-nos per derrotar al president més perillós de la història moderna. Faré una videoconferència amb Joe Biden per anunciar-vos una cosa especial". Aquest ha estat el missatge que ha fet que els ciutadans de tot el món estiguessin atents aquesta tarda al perfil de Twitter del senador.

Tal i com informa la cadena de televisió CNN, dels Estats Units, la ràpida aprovació de Sanders a Biden a mitjans d'abril, només cinc dies després de renuciar la seva candidatura per ser president, ha significat un fort contrast amb la carrera demòcrata del 2016, quan Sanders va seguir lluitant contra Hillary Clinton fins al juny.

"Avui els demano a tots els nord-americans, a tots els demòcrates i a molts republicans, que s'uneixin en aquesta campanya per recolzar la candidatura de Biden, que jo avalo, per assegurar-nos que derrotarem a algú que crec, i parlo només per mi ara, que és el president més perillós de la història moderna d'aquest país", ha assegurat Sanders. "Us necessitem a la Casa Blanca. Faré tot el que pugui per veure que això passi, Joe", ha afegit.

"Et necessito, no només per guanyar la campanya, també per governar (...) Agraeixo la teva amistat i et prometo que no et decebré", li ha respòs Biden, en la conversa que ha durat gairebé 30 minuts.

Han aprofitat per parlar sobre aspectes en els que estan d'acord, com certs temes econòmics i les seves propostes per a educació, infraestructura i ajudes socials.

Joe Biden ha volgut mostrar un missatge d'unitat amb Bernie Sanders i ha assegurat que "entenc la urgència de què hem de fer en aquest país".

Sanders va abandonar el 8 d'abril la carrera per la nominació presidencial del Partit Demòcrata i ja aquell dia havia promès "treballar" amb Biden per evitar que Trump aconseguís la reelecció.