La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que treballen per ampliar els serveis d'odontologia de la cartera pública i que l'objectiu és introduir alguna mesura que ho permeti fer en els propers pressupostos de la Generalitat. Vergés ha reconegut que la cartera d'odontologia és actualment "molt bàsica", i afegeix que és "massa d'arrancar les dents i alguna mesura de prevenció en col·lectius molt concrets".

En una entrevista a l'ACN, la consellera ha remarcat que hi ha una reclamació molt gran de la societat perquè s'incorporin més serveis. Així mateix, preguntada pel dentista municipal impulsat pel govern d'Ada Colau en l'anterior mandat, Vergés ha assenyalat que mesures com aquestes no li semblen "les més adients" per a un sistema sanitari universal "amb l'ànim de ser equitatiu socialment, territorialment i de gènere".

La consellera sospesa que el consistori de la capital catalana té molta potència i pot tenir iniciatives, però considera que aquestes contradiuen el principi del sistema de salut universal. La consellera recalca que espera poder tenir pressupost per incloure més serveis d'odontologia a Catalunya. Vergés ha advertit que "no serà ràpid, però hem de començar per poder incorporar nous serveis". Tot i així, no ha volgut concretar quins d'aquests serveis incorporarien.

Actualment, els serveis que ofereix l'atenció primària consisteixen en l'extracció de dents, de petita cirurgia bucal; el programa de prevenció en persones diabètiques, de la dona embarassada i el programa de salut bucodental a les escoles.