A partir del pròxim 15 de març serà possible desplaçar-se d'una comarca a una altra. Ara bé, Salut ha remarcat que "es permeten els desplaçaments amb la bombolla de convivència". D'aquesta manera, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha ressaltat la importància de continuar mantenint les mesures de protecció: higiene de mans, mascareta i ventilació. "Aquestes petites obertures ens han de fer estar més alerta. No ens podem relaxar perquè estem en setmanes clau".

Així, ha constatat que el ritme de descens "és molt lent". Un fet que també ha subratllat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa conjunta amb Interior. "Fa dos mesos que estem baixant, i la pressió assistencial baixa en relació amb les persones ingressades". 

En aquest sentit, ha remarcat que "sortir i obrir la comarca no és un problema si el que fem és el que faríem habitualment". "Tots tenim ganes de sortir i relacionar-nos, però intentem ser conscients que encara ens queden unes 7 o 8 setmanes que són clau", ha exposat, referint-se a la campanya de vacunació i a les possibles vacunes que han d'aprovar-se i arribar.

Ampliar la mobilitat, però amb cautela

El missatge de no abaixar la guàrdia i actuar amb cautela s'ha anat repetint durant tota la roda de premsa. "Ampliar la mobilitat, sempre que sigui amb cautela, amb la bombolla de convivents es pot fer una excursió", ha detallat Vergés. "No ens podem moure a tot arreu per fer de tot". D'aquesta manera, ha recordat que la mobilitat és un factor clau per al control de la pandèmia. 

Malgrat tot, ambdós han insistit que la situació actual no és la de l'estiu. I precisament per aquest motiu "cal prudència".

Es podrà anar a Andorra?

Ara per ara, no es podrà anar a Andorra si no és per treballar. "Tenim un grup de treball amb el govern d'Andorra on hi ha molt diàleg i ha estat sempre així", ha determinat la consellera. 

"De moment, es manté el perímetre de Catalunya". Tot i això,Vergés ha preferit no especular si en els pròxims dies hi podria haver canvis o no. "El grup de treball està constituït, però sense especular què podria passar i què no". 

 

Imatge principal: la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa / Arnau Carbonell