El Departament de Salut ha intervingut aquest diumenge la residència Les Alzines de Tarragona on un brot de Covid-19 ha provocat la mort de tres persones. La Fundació Vallparadís assumirà de forma provisional la direcció i la gestió del centre residencial aportant les dotacions de persones que "siguin necessàries". Pel que fa al personal actual, també quedarà "sota la seva direcció".

Des de principis de gener al centre hi ha hagut 27 residents positius per coronavirus, 3 morts i una persona derivada a centre hospitalari o sociosanitari. El passat dijous, la Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat va signar la resolució per la qual es declara la intervenció de l'equipament per fer front a la contingència produïda a causa dels casos de Covid-19 que afecten el centre.

Els primers positius es van detectar en un cribratge

El 4 de gener es van detectar 8 usuaris i un treballador positius concentrats a la segona i sisena planta del centre. El cribratge realitzat l'endemà va permetre detectar 19 usuaris positius i 3 treballadors.

Aquest mateix dia, l'equip d'Intervenció Ràpida i la Inspecció de Salut Pública varen visitar el centre. La mateixa setmana, es va realitzar un segon cribratge en el qual es van detectar 5 residents positius nous i 2 treballadors més, que també estaven contagiats.

Una altra residència afectada per la Covid-19 a Tona

Un altre brot de Covid-19 a la residència Prudenci de Tona (Osona) ha provocat ja cinc defuncions i afecta una seixantena de persones. Segons han explicat fonts de l'Ajuntament a l'ACN, el brot es troba "controlat i en fase de desescalada". També hi ha una vintena de professionals confinats.

El brot es va detectar el passat 2 de gener i ha anat progressivament a l'alça. La majoria dels afectats, expliquen les mateixes fonts, són asimptomàtics o presenten una simptomatologia lleu, i en aquests moments diverses persones amb una PCR negativa ja estan sortint de l'aïllament. No obstant això, set dels usuaris han hagut de ser traslladats a l'hospital.