El departament de Salut iniciarà demà dijous un cribratge massiu amb test ràpids a Castelldefels (Baix Llobregat) per detectar la Covid-19 en població asimptomàtica, segons ha explicat la Conselleria en un comunicat. El cribratge, que està dirigit a la població asimptomàtica de més de 16 anys i s'allargarà durant unes quantes setmanes, es durà a terme al Casal de la Cultura, amb un horari de 12h a 20h  del vespre entre setmana, u de 8 a 20h els dissabtes. Aquesta estratègia, que la regió metropolitana sud ja ha posat en marxa en setze municipis, està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió.

En el punt de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica, les persones amb símptomes i els contactes d'un positiu han de seguir el procediment habitual, major de 16 anys i els resultats de la prova es donaran al moment, donat que s'obtenen en un quart d'hora. També es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Per evitar aglomeracions, el Departament de Salut ha remarcat que el cribratge es durà a terme durant diverses setmanes. La conselleria ha animat la població a participar activament en aquestes proves per detectar el màxim d'asimptomàtics possibles, que poden estar transmetent el virus sense saber-ho. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Cribratge Castelldefels

Recordatori cribratge