El Departament de Salut ha posat aquest dimecres en marxa una nova tanda de cribratges intensius de Covid-19 a sis municipis de la regió sanitària metropolitana nord, una àrea on la passada setmana es van fer ja més de 19.000 proves i es van detectar 135 positius.

En un comunicat, la Conselleria ha informat que els testos començaran aquest dimecres i en la majoria de casos acabaran dissabte amb campanyes a Badalona, Sant Adrià del Besòs, les Franqueses del Vallès, Granollers, Rubí i Sabadell.

Com les vegades anteriors, a les poblacions grans els cribratges se centren en un o dos barris o àrees bàsiques de salut, mentre que als municipis menors s'estén a tota la localitat.

En alguns casos, com Badalona, Granollers, Rubí o Sabadell, ja es van fer cribratges la setmana passada, però aquest cop es fa una crida a un sector de població diferent, encara que sempre major de 16 anys i asimptomàtica, a la qual es practica un test d'antigen o una prova PCR.

En el marc de la darrera campanya, es van fer 19.713 proves, mentre que la setmana anterior se'n fan fer unes 30.000. L'objectiu és trencar les cadenes de transmissió de virus per evitar la propagació de la pandèmia, els contagis de la qual estan baixant a Catalunya.

Cribratges a l'Alt Pirineu i Aran

Per altra part, Salut també ha ampliat els cribratges intensius a diferents municipis de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. A Isona, les proves s'han fet aquest dimecres al matí, de la mateixa manera que a Esterri d'Àneu, on s'allargaran durant tot el dia.

A Organyà, se'n faran aquesta tarda i dijous; al Coll de Nargó, tenen lloc entre dimecres i dijous. A Puigcerdà, se'n n'han fet aquest matí i continuaran durant el matí de dijous. En el cas de Vielha, han arrencat aquest dimecres i s'allargaran fins al 18 de desembre, mentre a Rialp tindran lloc divendres. Salut també preveu fer un nou cribratge a Tremp en una data encara per concretar.

Els cribratges intensius de l'Alt Pirineu i Aran compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l'Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública, Fundació Hospital de Puigcerdà i Aran Salut.

D'altra banda, les proves per a la detecció de la Covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d'atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).