El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 789, 95 més que els declarats dijous, quan eren 694, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 1.504 casos positius, 179 més que en el darrer balanç. Del total, 1.314 entre l'alumnat, 181 entre docents i personal administratiu i nou entre personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 16.408 (+2.829): 15.114 alumnes, 1.127 docents i personal d'administració i 167 personal extern. A més, en les darreres 24 hores s'ha notificat el tancament de la llar d'infants La Florida de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i ja són quatre els centres totalment confinats.

En aquest sentit, hi ha tancades la llars d'infants Petit Montessori i l'escola bressol municipal de Gràcia a Barcelona, la llar d'infants Bambarol d'Almenar (Segrià) i aquest centre de l'Hospitalet de Llobregat. Els centres totalment confinats representen el 0,08% del total.

Les dades parlen

Aquest divendres la Covid-19 ha donat una petita treva i la situació epidemiològica es manté estable a Catalunya en les darreres 24 hores, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Els indicadors han frenat la tendència a l'alça del darrers dies. Així el risc de rebrot es manté molt alt però baixa dos punts i se situa en 204.81, mentre que el risc de contagi es manté estable en 1,21.

Malgrat que es trenca, encara que sigui per un dia la tendència a l'alça, es continuen sumant contagis, 1.179 en la darrera jornada. Ja són 158.832 les persones que han donat positiu per Covid-19 des que es va iniciar la pandèmia el març passat. D'altra banda, les víctimes mortals ja són 13.284, una més que el dia anterior.

Pel que fa al risc de rebrot, és molt alt a la majoria del país, tot i que a les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès i el Pla de l'Estany és mitjà, mentre que a la Segarra, Alta Ribagorça i Pallars Jussà és baix. Si ens fixem en la taxa de contagis, destaca la comarca de la Cerdanya, en què està molt disparada, i també preocupen Osona i el Priorat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat