Salut ja s'ha posat a treballar per buscar fórmules que permetin alliberar les agendes dels metges de Catalunya de forma "immediata". El Departament de Salut, Metges de Catalunya (MC) i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) s’han reunit per primera vegada des de la vaga de facultatius del gener en una taula mèdica bilateral per buscar fórmules que permetin alliberar les agendes dels metges de Catalunya i millorar les seves condicions laborals, com més aviat millor. Aquesta reunió és el fruit de l'acord al qual es va arribar el passat 31 de gener després de les dues jornades de vaga convocades pel sindicat MC i que van acabar amb l'acord amb departament.

Durant la reunió, que es repetirà amb una periodicitat quinzenal, s'han tractat diversos temes per reformular l'atenció sanitària pública i millorar les condicions dels professionals de la salut. S'ha acordat la creació d'un grup de treball per definir mesures que permetin racionalitzar les agendes assistencials dels facultatius d'atenció primària i millorar el preu de l’hora de guàrdia dels metges adjunts, que MC ha demanat que es faci extensiva als MIR, tant de la xarxa sanitària concertada com de l’Institut Català de la Salut (ICS). El punt més important dels que s'han tractat ha estat la reorganització de les agendes dels sanitaris per tractar de reduir les càrregues de treball que hi ha en l'actualitat, una de les principals queixes del col·lectiu durant les jornades de protesta.

A més, s'han definit quinze punts d'actuació en àrees de millora, incloent-hi la promoció de la formació, docència i recerca dels facultatius; la regulació de l’atenció continuada i els escreixos de jornada; la revisió de la càrrega de treball; l'anàlisi de la demografia mèdica i la planificació de les necessitats de personal, entre altres.

El sindicat ha destacat el "caràcter operatiu" de la reunió i espera que aquestes mesures permetin millorar la situació laboral dels professionals i la qualitat de l'atenció sanitària pública. Es preveu que la pròxima reunió tindrà lloc el 15 de març. Amb aquesta iniciativa, el Departament de Salut demostra el seu compromís per millorar les condicions laborals dels metges de Catalunya i millorar la qualitat assistencial dels pacients.

Salut i Metges de Catalunya van acordar la creació d'una taula de treball

Després de tres jornades de vaga amb un gran seguiment entre els professionals de la salut de Catalunya, el sindicat Metges de Catalunya i el departament de Salut van arribar a un acord. Les taules de treball bilaterals, com la que s'ha celebrat aquest dimarts, es repetiran cada quinze dies i l'objectiu és que serveixin per arribar a trobar solucions pels problemes que afronta la sanitat pública a Catalunya. L'acord va arribar després de dues jornades de vaga i dues reunions entre les dues parts, unes negociacions que es van acabar resolent sense pactar cap mesura concreta, però amb la creació d'aquesta taula de treball que sembla que comença a donar els seus fruits.