Després de la suspensió de la vacunació amb AstraZeneca per part de Castella i Lleó, des de Salut han estat clars: "Nosaltres, cap canvi". La notícia ha arribat aquest dimecres al matí: Castella i Lleó ha anunciat que suspenia la vacunació contra el coronavirus amb la vacuna d'AstraZeneca. Des de la conselleria s'hauria pres aquesta decisió, que s'ha fet pública a través d'un comunicat, en espera de saber l'informe de seguretat que es preveu que elabori el Comitè d'Avaluació de Riscos de Farmacovigilància de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès). Segons han expressat, aquesta suspensió afecta diferents vacunacions massives que estaven programades al territori.

Una decisió en cadena que ja fa alguns dies que s'arrossega. Aquest dimarts, un responsable de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) ha confirmat un vincle entre la vacuna d'AstraZeneca i els trombes. Segons ha detallat el cap d'estratègia de vacunes de l'EMA, Marco Cavaleri, "ara podem dir-ho, és clar que hi ha un vincle amb la vacuna".  L'agència de notícies AFP ha recollit les paraules de Cavaleri al diari italià Il messagero, tot i que encara no se sap "què provoca aquesta reacció. Encara no ho sabem. En les pròximes hores direm que 'hi ha un vincle, però encara hem d'entendre com passa'".

En espera de l'EMA

Setmana de reunions i decisions importants. Els experts de l'EMA es reuneixen aquesta setmana per acabar de finalitzar la seva avaluació de casos estranys de coagulació sanguínia i la seva possible relació amb la vacuna contra el coronavirus d'AstraZeneca. El Comitè d'Avaluació de Riscos de Farmacovigilància, encarregat de monitorar i avaluar la seguretat dels medicaments d'ús humà autoritzats per l'EMA, té programades reunions des d'aquest dimarts fins al divendres. S'espera que l'informe amb les conclusions finals sobre la seguretat d'AstraZeneca arribi aquests dies. 

Vacunes d'AstraZeneca que ha posat Catalunya

Segons explicava el mateix Departament en una roda de premsa d'aquest dimarts, el 23% del total de vacunes administrades a Catalunya són d'AstraZeneca. 

porcentaje vacunación captura salut

Distribució del tipus de vacunes rebudes / Captura Salut

 

Imatge principal: una dosi de la vacuna d'AstraZeneca contra el coronavirus / Efe

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat