Després que aquesta última setmana els haguessin donat esperances, les sales de concerts no s'esperaven que en la publicació del DOGC no es permetés la seva reobertura a partir de dilluns. La gerent de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, confia que es tracti d'un "error monumental" en el redactat i es resolgui al llarg del dia.

"Ens hem quedat en xoc perquè ni enteníem ni entenem com això s'ha pogut produir", ha dit en declaracions a l'ACN. Ha explicat que s'han assabentat de la notícia pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la "sorpresa majúscula" ha estat quan han arribat al punt onze, on s'especifica aquesta exclusió de les sales de concerts. Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, però, el cas de les sales de concert es tracta d'un error i es corregirà properament. 

Altres limitacions a la cultura en el pla de represa

"El primer que ens ha sorprès és la no mobilitat entre municipis, on hi ha moltes ciutats que no tenen equipaments culturals, i quan hem arribat a l'article onze, l'estupefacció ha estat monumental", ha dit Zapata.

apolo sales concerts coronavirus-acn

 Les sales de concerts no s'esperaven que en la publicació del DOGC no es permetés la seva reobertura a partir de dilluns. / ACN

De fet, des de l'entitat havien parlat amb el Departament de Cultura per a la reobertura, pel fet de ser "cultura de base i en majúscules". A més ha destacat que va ser una decisió que es va comunicar en roda de premsa, on "textualment els dos portaveus del Govern van esmentar 'sales de concerts', i no hi havia cap mena de dubte".

Algunes empreses ja havien començat a reprendre l'activitat

Zapata ha assegurat que ningú els ha explicat que això sigui una decisió conscientment presa. "Ni ho entenem ni ho acceptem perquè no podem acceptar una decisió com aquesta", ha avisat. De fet, ha alertat que a hores d'ara algunes microempreses han fet compres, han donat d'alta l'electricitat per tornar a fer concerts i alguna potser encara no ho ha fet, però dilluns tenia previst treure algun treballador de l'ERTO. Vistes aquestes conseqüències, la gerent ha defensat que "no es pot jugar amb les expectatives i amb la feina de tot un sector".

Les sales han dit que no pot haver-hi un Govern que els enganya i els diu una cosa i l'endemà la contrària perquè "no és just" per a tot un sector. Tanmateix, ha assegurat que esperen notícies, i sobretot que això sigui un error: "Ja hem comunicat el nostre malestar i estupefacció i estem esperant notícies de què això veritablement és un error". Segons ha avisat Zapata, tot i que se senten en xoc i gairebé no han pogut reaccionar, "òbviament" si això és una decisió conscientment presa i no és un error valoraran "totes les opcions possibles per actuar la via que calgui i defensar l'obertura de les sales".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat