La residència d'avis de la Torrassa, a l'Hospitalet de Llobregat, acumula 10 positius per Covid-19, vuit residents i dos treballadors, segons han informat fonts municipals.

Dels 8 usuaris, cinc ja la van passar i ara han tornat a donar positiu, però pel mig van donar negatiu per PCR. Els altres tres són casos nous. Tots es troben asimptomàtics. Pel que fa als dos treballadors, un és veí del barri. L'altre porta de vacances diverses setmanes. La residència ha suspès les sortides familiars i les visites al centre. El protocol es va activar després que el 5 de juliol, un treballador del centre notifiqués que tenia símptomes i l'endemà donés positiu per PCR.

Proves a tots els treballadors 

En un comunicat, el propi director de la residència, Pere Ardite, ha explicat que el centre i el CAP van activar el protocol i es van fer proves PCR a tots els treballadors i als residents. Entre els professionals, un altre treballador va donar positiu, però estava de vacances des del 24 de juny i no havia tingut cap contacte amb el centre. Entre els 54 residents, s'han identificat vuit positius, però cinc són persones que ja havien superat la covid-19 i que fins i tot havien obtingut una prova negativa el maig i juny.

Els tres restants són casos positius per primera vegada. Segons ha explicat Ardite, cap d'aquests residents havia estat en contacte amb el treballador afectat, i 5 d'ells havien fet sortides amb les seves famílies, totes al barri. Un altre havia estat visitat a l'hospital.

Tots els residents estan asimptomàtics i estan aïllats en les seves habitacions. La residència ha suspès tant les sortides familiars com les visites de les famílies al centre, i s'ha informat de la situació als familiars de tots els residents.

Ardite garanteix que es manté un "estricte protocol de control d'infecció" a l'interior de l'equipament, i que es reforçaran "totes les mesures necessàries per garantir la salut física i emocional" dels residents i dels treballadors.

Brots a l'Hospitalet

A l'hospitalet hi ha diversos brots familiars, tres positius en una residència i casos aïllats, però les cadenes estan controlades. Fins a finals de juny la mitjana de nous casos a l'Hospitalet de Llobregat era de quatre diàris, una dada que s'ha disparat l'última setmana. A la segona ciutat més poblada de Catalunya s'hi han registrat 107 positius els útims set dies

Aquest divendres, la mitjana setmanal de nous positius a la ciutat s'ha enfilat fins a 16,4, arribant els 45 nous casos el dia 8 de juliol. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat