Tots els ciutadans majors de 12 anys que provinguin de zones de risc de França han de presentar obligatòriament des d'aquest dimecres un certificat de vacunació, un test negatiu o un certificat de recuperació que corrobori que la persona ha superat el coronavirus per poder creuar la frontera terrestre i arribar a l'Estat espanyol.

Aquests són els requisits que recull el Butlletí Oficial de l'Estat, que disposa que l'Estat exigeix que aquests viatgers tinguin un certificat que confirmi que el titular del document ha rebut una vacuna contra la Covid-19. En aquest sentit, tenen validesa els certificats que estiguin expedits per les autoritats competents del país d'origen del turista a partir dels 14 dies posteriors a la data en la qual es va administrar l'última dosi de la pauta completa. Les vacunes que s'admeten són les que estan aprovades per l'Agència Europea del Medicament (fins ara, han rebut llum verda la injecció de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen) o també les que hagin completat el procés d'ús d'emergència de l'Organització Mundial de la Salut.

Test negatiu o haver superat el coronavirus

En paral·lel, també s'admet un document que acrediti el resultat negatiu en una prova diagnòstica del coronavirus que hagi estat expedit en les 48 hores anteriors a l'arribada a Espanya. Els tests permesos són la PCR o un d'antígens.

policia nacional llivia frontera espanya frança - acn

Imatge: Un control de la Policia espanyola a Llívia. ACN.

Alternativament, el turista pot presentar un certificat que demostri que ha superat el virus. Aquest document l'ha de tramitar una autoritat sanitària competent i ha d'haver-se realitzat, com a mínim, 11 dies després d'haver donat positiu per primera vegada. Això sí, aquest certificat té una vigència de sis mesos.

Tots aquests documents hauran d'estar escrits en espanyol, anglès, francès o alemany. En el cas d'estar expedit en un altre idioma, l'interessat ha de sol·licitar a un organisme oficial una traducció al castellà. Aquestes mesures aprovades pel Govern es mantindran fins que l'Executiu ordeni l'acabament d'aquesta situació extraordinària causada per la pandèmia.

D'altra banda, els turistes francesos que creuin la frontera terrestre i l'origen dels quals no sigui de zones de risc del país gal no hauran de presentar un resultat negatiu en una prova diagnòstica, però sí que estaran obligats a acreditar que han rebut una vacuna homologada contra la Covid-19.

 

Imatge principal: Perquè el certificat de vacunació sigui vàlid, el ciutadà que vulgui creuar la frontera ha d'haver rebut les dosis autoritzades per l'Agència Europea del Medicament. Europa Press.