La reducció del volum dels pits és la intervenció estètica corporal més demandada pels homes a Catalunya, segons una enquesta feta a més d'un centenar de professionals de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SCCPRE). Les cirurgies de contorn corporal, com la reducció de mames o les liposuccions, són cada vegada més populars entre la població masculina sobretot per l'augment de la ginecomàstia, una patologia que es dona més sovint pel consum creixent d'anabolitzants entre els joves i que només s'elimina amb cirurgia, segons el secretari de la SCCPRE, Francesc Mora. El 60% de les operacions estètiques, però, encara es donen a l'àrea facial.

La ginecomàstia també pot ser causada per un desequilibri hormonal important durant l’adolescència però, en aquests casos, és freqüentment reversible amb el pas del temps. 

La liposucció és la segona intervenció de contorn corporal, i la operació que està ''en auge'' és per marcar l'abdomen. Els professionals utilitzen una tècnica assistida per ultrasons, per absorbir més quantitat de greix en zones concretes de la panxa i per anar recreant les línies abdominals. 

Aquestes intervencions representen el 40% de les cirurgies estètiques en homes i són més típiques entre la gent jove.

Els homes ja representen entre un 15% i un 20% dels pacients dels cirurgians plàstics i estètics, un fet que es dona perquè, segons Mora, els homes més joves es preocupen cada vegada més pel seu aspecte i per millorar-lo.