Tots aquells que han estat diagnosticats amb COVID-19 i que pateixen els símptomes característics de la malaltia d'una forma lleu i a casa, han de tenir en compte una sèrie de recomanacions per als dies de quarantena, entre elles les de caràcter dietètic. La Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició subratlla que és important no incrementar la quantitat d'aliments diaris ingerits, sinó augmentar la densitat calòrica i proteica dels mateixos. És a dir, aportar una quantitat de nutrients més gran en porcions d'aliment petites.

Menjar|Dinar sa

Per començar, es recomana augmentar el nombre d'àpats al dia: en lloc de cinc, millor de sis a deu, encara que de menor quantitat. Cal mastegar bé i menjar a poc a poc i, si es té poca gana, procurar començar sempre per l'aliment proteic. Encara que potser vingui més de gust, no s'ha de basar l'alimentació en aquests dies en sopes o brous, perquè no aporten massa nutrients. Això sí, fora dels àpats cal prendre abundants líquids (aigua o infusions). En aquest sentit, com la hidratació és molt important, pot prendre també sucs naturals o batuts casolans entre hores.

Per augmentar l'aportació calòrica d'una forma saludable, aquests són alguns consells. Per exemple, sempre que sigui possible, consumir pa multicereals o amb llavors, amb panses, amb fruita seca, etc. La fruita no ha de prendre's sola, sinó acompanyada per iogurt o en batut, etc. La fruita seca també és molt adequada, així com els greixos saludables, com l'oli d'oliva –es recomana fer servir almenys 4 cullerades soperes al dia, preferiblement oli d'oliva verge extra–, l'alvocat o la mantega natural.

Tant al dinar com en el sopar s'ha d'incloure proteïna: carn (150 g), ou (2 unitats) o peix (150 g). Per donar gust dels menjars es poden utilitzar herbes aromàtiques, com el julivert, el pebre vermell, l'orenga, el pebre. També són molt adequades les salses elaborades amb ingredients naturals per acompanyar als plats: maionesa, beixamel, salsa rosa, etc. Però sempre en quantitats modestes.

Brócoli

La llet es recomana prendre-la en la seva versió sencera, fins i tot aquelles que estan enriquides amb proteïnes. En cas d'intolerància a la lactosa es pot prendre sense lactosa o begudes vegetals amb la de civada, arròs, soja, etc. També, als purés, es pot afegir llet, nata o formatgets. En les verdures, per enriquir-les, es recomana acompanyar-les de pernil picat, ou o carn. Els llegums es poden servir amb una mica d'arròs, poc caldoses i acompanyades de proteïna.

Finalment, també són aconsellables les conserves de peix i mol·luscos, com les de tonyina, anxoves, sardines, pop, musclos, verat, i les de llegums (cigrons, llenties, mongetes, etc.).