El vi és una beguda que ens acompanya des de fa segles, però en els últims temps hi ha hagut certa controvèrsia sobre si beure un vas al dia pot suposar o no un benefici per a la nostra salut.

El cert és que els components d'aquesta beguda tenen una sèrie de beneficis que poden ajudar a prevenir el desenvolupament de malalties cardíaques. Aquestes són algunes de les raons per les quals és possible.

Beneficia el colesterol

 

Un estudi publicat a Annals of Internal Medicine va demostrar que beure vi negre de forma moderada, un vas durant qualsevol àpat, per exemple, millora significativament els nivells de colesterol bo (HDL) en comparació amb beure un vas de vi blanc sec o aigua mineral totes les nits durant els dos anys que va durar l'estudi.

Señora va venir

Millora la qualitat del son

 

Amb beure un sol vas a la nit, els participants de l'estudi esmentats anteriorment van presentar una millor qualitat del son que qualsevol dels altres grups que van ingerir altres begudes.

 

Disminueix l'augment de sucre després del sopar

 

Un dels majors problemes a d'avui dia és l'augment del nivell de glucosa en sang a causa de la quantitat més gran de sucre que contenen els aliments que consumim. Aquesta circumstància provoca una resistència més gran a la insulina amb el temps i pot arribar a produir el desenvolupament d'una diabetis. El vi negre permet a l'organisme absorbir millor el sucre i les calories dels aliments, reduint les possibilitats de produir inflamació crònica en els teixits, el que al seu torn prevé de desenvolupar malalties cardiovasculars.

Proporciona antioxidants

 

El vi negre conté dos antioxidants principalment, el resveratrol (present en la pell del raïm) i la proantocianidina (present en la llavor). Els antioxidants protegeixen contra el mal que provoquen els radicals lliures, que acceleren els efectes de l'envelliment tant al cos com al cervell.

Vi negre

Pot augmentar l'esperança de vida

 

Precisament per contenir en la seva composició un alt contingut d'antioxidants que exerceixen accions beneficioses sobre els radicals lliures, una copa de vi negre al dia pot activar els gens de longevitat, la qual cosa provoca un millor estat del nostre organisme a tots els nivells. Per aquesta raó, són moltes les associacions de malalties cardiovasculars que inclouen en les seves recomanacions nutricionals aquesta beguda.