Al llarg dels anys, sobretot en aquelles persones que han patit lesions, que han adoptat des de la infantesa hàbits poc indicats en la marxa o que presenten algun tipus de patologia, no és infreqüent tenir molèsties als peus que poden resultar veritablement problemàtiques a l'hora de caminar. En aquests casos, el millor és anar a un podòleg, encara que no sempre es fa a temps i després s'arrosseguen les conseqüències. I el problema és que no estem acostumats a recórrer a aquest tipus d'especialistes.

Els podòlegs són professionals especialitzats en el diagnòstic i tractament dels problemes que afecten aquesta part de l'organisme. Aquestes són les condicions més freqüents per les quals és aconsellable realitzar-los una visita.

Lesions a les cames

Normalment, associem la visita al podòleg a un problema que ha de veure amb una lesió al peu, però el cert és que hi hauríem d'anar quan les patim en altres zones com turmells, genolls, o dolors a les cames. Perquè de vegades aquest tipus de lesions tenen a veure amb alguna mala postura a l'hora de caminar o un problema congènit.

CaminantNo sempre s'acudeix|va a temps al podòleg i després s'arrosseguen les conseqüències

Peus plans o cavus

Un peu pla és aquell que té una volta plantar amb menys curvatura del normal. Un peu cavus és el contrari. Es pot donar des de la infantesa o pel pas del temps, com passa per exemple amb el primer a causa de patologies com l'obesitat. En qualsevol cas, pot produir dolor i inflor, alhora que problemes a l'hora de caminar. El tractament més prescrit és la utilització de plantilles ortopèdiques o calçat especialitzat.

Una marxa inadequada

Sobretot en el cas dels nens, quan presenten una manera anormal de caminar, s'ha d'anar al podòleg que realitza un estudi de la marxa i determina quines poden ser les raons que motiven aquesta anomalia.

Dits en martell

Quan un dit del peu presenta una curvatura anormal, se'l coneix com a dit en martell. És un problema de l'articulació i també pot resultar molt dolorós i incòmode a l'hora de trobar un calçat adequat. La consulta al podòleg pot ajudar a resoldre les molèsties.

Dits en maça

És també un altre problema articular, però en aquest cas afecta l'articulació que és més pròxima a l'ungla del peu. Pot provocar canvis en la marxa a causa de les molèsties.

Galindons

És una deformitat del primer dit del peu per la qual apareix una protuberància en la part externa que sol resultar molt dolorosa. El podòleg pot diagnosticar la seva aparició i concretar el tractament més adequat.

Ungles roges

Es produeix quan l'ungla creix incrustant-se a la carn del dit. En la consulta es pot determinar quina és la causa i ajudar a aprendre a tallar el dit per minimitzar el problema.

Olor de peus excessiva

De vegades aquesta condició, també coneguda com a bromhidrosis, es deu a circumstàncies que tenen a veure amb la genètica. Es pot remeiar mitjançant l'ús de sabons adequats.

PeusEls problemes en la manera de caminar es poden solucionar en el podòleg

Fongs a les ungles

Tant els fongs com un altre tipus d'infeccions que es poden donar als peus, es pot tractar en la consulta del podòleg amb les tècniques adequades.