El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 a Catalunya és de 1.241, 76 més que els declarats aquest dimecres, segons dades del Departament d'Educació. D'aquests, 4.073 entre alumnat, 458 entre docents i personal d'administració i serveis i 39 entre personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha 30.107, 2.068 més en 24 hores. D'aquests, 28.361 alumnes, 1.505 docents i personal d'administració i 241 personal extern.

D'altre banda, continua tancat completament només un centre a Catalunya, una llar d'infants a l'Hospitalet de Llobregat. En total, als centres educatius s'han detectat 4.570 positius des de l'inici de curs, 283 més que en el darrer balanç. En els últims 10 dies s'han confirmat 2.124 positius.

Baixa transmissió a les escoles

Els positius en proves PCR d'alumnes, personal dels centres educatius i personal extern revelen que "el contagi dins de les escoles és molt inferior que a fora", segons ha destacat aquest dimecres el secretari general de Salut, Marc Ramentol. El secretari va explicar que els pràcticament 100.000 PCR que s'han fet a membres de la comunitat educativa en les tres primeres setmanes de curs no només indiquen que el percentatge de positius està per sota de la mitjana de Catalunya, sinó que revelen que hi ha més positius en els 46.414 que s'han fet fora de l'escola per un motiu extraescolar (per ser simptomàtics o convivents) que en els 52.284 fets a dins de l'escola pels estudis de contactes escolars estrets i cribratges escolars.

En aquesta mateixa línia, va exposar que "el 97% dels alumnes poden assistir presencialment a centres educatius" a Catalunya i "les dades ens diuen que no són focus amplificador de la pandèmia i de transmissió ", i que les mesures preventives implantades" són correctes i estan funcionant" i "les escoles són segures".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat