El càncer de còlon sempre s'havia associat a edats més avançades, per això bona part dels garbellaments comencen a partir dels 50 anys. Però en els últims temps, tal com demostra una investigació del National Cancer Institute, els casos d'aquest tipus de càncer entre els joves d'entre 20 i 40 anys estan creixent de forma significativa. Concretament, en comparació amb les persones nascudes el 1950, les persones nascudes el 1990 tenen el doble de risc de càncer de còlon i quatre vegades més el risc de càncer a la zona rectal.

La causa més comuna és el canvi en l'alimentació, encara que es continuen analitzant les raons que estan produint aquest increment. Per aquesta raó, és important tenir en compte quins són els principals símptomes, perquè la detecció precoç és fonamental en aquesta malaltia.

Sang als excrements

És un dels signes més alarmants. Normalment és de color fosc, encara que també pot ser brillant. Quan es produeix, s'ha d'acudir immediatament a l'especialista.

Rampes abdominals

Quan les rampes són contínues, no es deuen a una causa determinada i es prolonguen en el temps, pot deure's a l'aparició del càncer.

Dolor estómago

Canvi en les evacuacions intestinals

Pot produir-se un canvi en les hores, en la freqüència, en la forma o la quantitat dels excrements. És especialment perceptible en les persones que acudeixen al bany de forma regular i ha de cridar a l'alarma si es prolonga.

Restrenyiment o diarrea persistents

Hi ha persones restretes cròniques o amb diarrees a causa de la ingesta de certs tipus d'aliments. Però quan aquests trastorns apareixen de forma sobtada i es mantenen, poden ser indici de la malaltia.

Pèrdua de pes inexplicable

És un dels símptomes més freqüents del càncer. Si es produeix una pèrdua de pes sobtada, sense causa aparent ni canvi en l'alimentació, ni res per l'estil, pot deure's que el càncer està creixent en l'organisme.

En qualsevol cas, es poden dur a terme diferents pautes per reduir el risc de patir la malaltia. En primer lloc, seguint una dieta saludable amb moltes fruites, verdures i fibra, i reduint dràsticament el consum de carns vermelles i processades. L'exercici i el manteniment d'un pes saludable també exerceixen un efecte protector davant el desenvolupament de la malaltia.