Picar entre hores és una cosa que suposa un plaer o una necessitat per a molta gent. Tant és així que forma part de la rutina alimentària de milions de persones al món. Per fer un mos, anar directament al rebost o al frigorífic forma part del dia a dia. El problema és que no sempre es fa de manera saludable i, a la llarga, es pot convertir en un problema per a la salut o per poder mantenir la línia.

No cal prescindir del pica-pica. És més senzill canviar una rutina que eliminar-la. I per tant, resulta més adequat centrar-se en què menjar entre hores que en deixar de fer-ho. A continuació, veurem algunes alternatives sanes per no deixar de picar entre hores.

Pebrot vermell

Pebrot vermell

Pebrot vermell amb guacamole

Encara que tots els pebrots són nutritius, la varietat vermella és particularment rica en antioxidants com el betacarotè, la capsantina i la quercetina. També són una font destacada de vitamina C. De fet, un pebrot vermell gran conté més del 300% del valor diari d'aquest nutrient.

La combinació d'un pebrot vermell gran amb 100 grams de guacamole aporta greixos saludables i fibra, mentre que si es pren com a entremès, no supera les 200 calories.

Api amb formatge fresc

L'api és lleuger, és un vegetal amb molt sabor, actua com a saciant i té molt poques calories. A més, aporta antioxidants que redueixen la inflamació, és diürètic i ajuda a fer la digestió. El formatge fresc és una font de proteïnes de qualitat.

Ous durs

Són un dels aliments més saludables i favorables per a la pèrdua de pes que es poden menjar. Contenen molta proteïna, així com vitamines K2 i B12. Els ous són increïblement saciants i poden reduir la quantitat de calories que consumeix durant moltes hores.

Encara que tenen un alt contingut de colesterol i els va donar una mala reputació durant anys, estudis més recents suggereixen que la ingesta moderada d'ous no té cap efecte sobre el risc de malaltia cardíaca. Dos ous durs grans contenen aproximadament 140 calories i 13 grams de proteïna.

Iogurt grec amb nabius

El iogurt grec és molt saludable, gràcies sobretot que conté moltes proteïnes i greixos de bona qualitat. D'altra banda, és ric en potassi i en calci. Respecte als nabius, són una reconeguda font d'antioxidants, que ajuda a prevenir l'envelliment i són beneficis per a la salut cardiovascular.

Xocolata negra

Xocolata negra

Xocolata negra amb ametlles

Si té un mínim de 70% de cacau, la xocolata negra resulta molt saludable des del punt de vista nutricional. Molt bona per a la memòria, per combatre la hipertensió, és rica en antioxidants i serveix per estimular el sistema nerviós central. A més, les ametlles afavoreixen la salut del cor gràcies a la qualitat dels greixos i ajuden a controlar el sucre a la sang.